NeoPixel ötletek

Mire jó egy szuper színes led? Ó, ezernyi gyönyörű dolgot lehet csinálni vele! Tehát van egy paneled, egy NeoPixel leddel, valahogy így:

Trinket meg NeoPixel

Csinálhatsz egy kristálygyűrűt.

Vagy éppen egy bambusz hangulatlámpát, ami így néz ki:

NeoPixelek, sokan!

Karácsonyi dísz

Egy papírra kinyomtattam egy fekete-fehér karácsonyi díszt. Ezt fogja megvilágítani a NeoPixel led alulról. Azért, hogy ne csak egy pöttynyi fény világítson át a papíron, a papírt kb. 1 cm-re messzebb kell tenni a ledtől. Egy vizespalack alját használtam fel távtartónak, így:

Sötétben pedig így néz ki az egész:

Karácsonyi dísz

Jó, mi? Nyomtasd ki a mintát, vagy keress magadnak tetszőt a Gooogle oldalán.

Egyszerű hangulatfény

Egy papírra kinyomtattam egy fekete-fehér erdőrészletet, és ebből egy hengert csináltam. A hengert rátettem a NeoPixel ledre, és így néz ki:

Hangulatlámpa
Hangulatlámpa

Az előző mintát is használhatod, vagy készíts sajátot! Gooooogle

Kristály, mintha élne!

Előkaptam egy ametiszt kristályt. Ez egy vicces jószág: úgy nő, mint a sütőtök, csak épp kőből! Egy nagy, zárt, üreges kő - a geoda - belsejében alakul ki a kristály. Ha egy ilyen követ kettévágunk, ott virít benne az ametiszt:

Egy geoda, amiben ametiszt nő!

Van, amikor nem sikerül ilyen szépen kettévágni a geodát, és sok apró darabra törik az egész. Semmi baj, ezek a darabok is egész szépek! Tenyérnyi ametiszt darabokat bármely kőzet-boltban lehet szerezni párszáz forintért.

Az igazi értékes ametiszt kristály jó nagyra nő, és a vége kissé lilás, de nekünk most jó egy teljesen mezei alig 1 centis vastagságú ametiszt, ami mezei fehér.

Egy tenyérnyi ametiszt

Elővettem hozzá egy NeoPixel gyűrűt.

NeoPixel gyűrű

Elindítottam rajta a NeoPixel tesztprogramot. A File/Examples/Adafruit Neopixel/Strandtest program volt ez, a 6. sorba beírtam, hogy a 0-ás porton vannak a Neopixelek, és a 15-ös sorban a 60-at kicseréltem 12-re, mert itt csak 12 Neopixel van összekötve. Ez lett belőle:

Mágikus ametiszt